وزارت علوم تحقیقات و فناوری
دانشگاه جامع علمی کاربردی
در میانه ی دهه ی 90، پس از آنکه توسعهی فیزیکی موسسه خیریه کهریزک طبق برنامه ریزی در حال پیشرفت بود و در 2 آسایشگاه کهریزک تهران و البرز، روز به روز خدمات نوین تری را ارائه می شد، هیئت مدیره موسسه کهریزک، به این فکر افتادند تا بر دغدغه ی همیشگی خود که همانا جذب و تربیت نیروی انسانی متخصص بود، جامه ی عمل بپوشانند. رسیدن به این مهم، تنها با پشتوانه ی شخصیتی علمی و دانشگاهی، میسر بود. از این رو دکتر حسن احمدی، مدیر عامل موسسه خیریه کهریزک که سالها به عنوان استاد و رئیس دانشگاه سابقه ی فعالیت علمی داشت و در میان اهالی علم، از جایگاه ویژه ای برخوردار بود، نامه نگاری های اولیه با دانشگاه جامع علمی کاربردی را آغاز نمود و پس از رایزنی های بسیار و جلسات متعدد و بازدیدهایی که از جانب دانشگاه جهت بررسی امکانات کهریزک صورت پذیرفت، سال 1396، مجوز تاسیس مرکز علمی کاربردی آسایشگاه سالمندان و معلولین کهریزک به ریاست دکتر حسن احمدی، صادر شد و اولین پودمان آموزش مراقبت سالمندی در بهمن ماه این سال برگزار گردید تا از این پس افرادی که به هر نحو در منزل و یا مراکز نگهداری، با سالمندان مواجه هستند، با گذراندن نزدیک به 400 ساعت آموزش مناسب و دریافت مدرک از دانشگاه جامع علمی کاربردی بتوانند خدمات توانبخشی استاندارد را به عزیزان سالمند ارائه نمایند.
در ابتدا، تنها، رشته تحصیلی مراقبت از سالمند در مقطع کاردانی در برنامه کاری این مرکز بود. ولی با گذشت کمتر از دو سال و توفیقات کسبشده، مسئولین دانشگاه بر آن شدند تا با توسعه گرایشهای تحصیلی و ارتقاء فعالیت تا سطح کارشناسی، اقدامات لازم را به عمل آورند.
امروزه در این دانشگاه علاوه بر تدریس مراقبت از سالمند، 7 رشته مرتبط با شغل پرستاری و مددکاری در مقاطع کاردانی و کارشناسی 3 رشته ی غیر مرتبط، برای 330 دانشجوی این مرکز ارائه میشود.
در سال 1400، با مجوز مرکز آموزش مهارتی و حرفه ای علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران، مرکز ملی مهارتی آسایشگاه معلولین و سالمندان کهریزک با هدف ارائه ی دوره ها استاندارد، افزایش کارآمدی نیروی انسانی، استفاده از ظرفیت های کشور و کمک به جذب نیروی انسانی در بازار کار، راه اندازی شد.
انتظار میرود در آیندهای نزدیک و با مذاکرات صورت گرفته با دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا نیز بتوانند از توان اساتید و تجربیات مدیران آسایشگاه خیریه کهریزک بهرهمند گردند.
یکی از بزرگترین مزایای تاسیس این مرکز، تربیت نیروهای آموزش دیده جهت کار در آسایشگاه های موسسه و آسایشگاه های کل کشور و ایجاد شغل برای جوانان و رفع مشکلات خانواده ها می باشد.
شایانذکر است مرکز علمی-کاربردی آسایشگاه خیریه کهریزک تنها مرکزی در کشور است که در جوار سالمندان و معلولین قرار دارد و دانشجویان شاغل به تحصیل میتوانند دورههای تئوری و علمی خود را یکجا و بر اساس آخرین استانداردهای بینالمللی نگهداری از سالمندان و معلولین طی کنند.
9 دوره پودمانی با 435 دانشجو برگزار شده است
تاکنون 140 دانشجو فارغ التحصیل شده اند و 321 دانشجو در شرایط کنونی در مقاطع مختلف تحصیل می کنند که این دانشجویان شامل پرسنل آسایشگاه های تهران و البرز و دانشجویان آزاد هستند.
دو رشته غیر مرتبط شامل IT و مدیریت مالی در مقطع کاردانی داده شده که می توانیم کلاسها آنها را در تهران برگزار کنیم.
نکته قابل ذکر اینکه از زمانی که پرسنل فارغ التحصیل وارد آسایشگاه شده اند، تحول چشمگیری ایجاده شده است و کیفیت کار به صورت قابل ملاحظه ای افزایش یافته و مشکل عمده ای که تاکنون از نظر بهیار و پرستار وجود داشت با دوره هایی که در دانشگاه می بینند این مشکل برطرف شده است.
با برنامه ریزی و نظارت دانشگاه و طی برنامه سالانه در آسایشگاهها و کلینیک جوادالائمه و ستاد، دوره های مورد نیاز جهت ارتقاء پرسنل تدوین و اجرائی می گردد.
دانشگاه علمی کاربردی کهریزک علاوه بر برنامه های آموزشی متداول طرحهای پژوهشی در مورد چالش های و مشکلات مددجویان انجام می دهد که شامل :
طرح شناخت عوامل موثر در بالا بردن عمر مفید مددجویان در دو آسایشگاه که نتیجه بررسی شاخص سلامت از نظر جسمانی و روانی مددجویان که شامل : حادثه ها ، سقوط ( زمین خوردن) –زخم بستر
اختراع دو نرم افزار جهت کودکان اتیسم که مراحل نهایی در جهت اختراع است که یکی از آنها در سطح بین المللی مطرح می باشد
دانشگاه علمی کاربردی کهریزک طی عمر 5 ساله خود در سال 1400 جزء ده دانشگاه علمی کاربردی کشور قرار گرفت و از آن تقدیر شد (در میان 600 مرکز علمی کاربردی که سابقه آنها بیش از 20 سال است .
اسپیراسیون
ADL – میزان وابستگی افراد در انجام فعالیتهای اولیه اولیه روزانه
شاخص توانمندی شناختی ( شدت افسردگی)
مصرف پوشینه
مجموعه ای از ساختارها، اجزا و عناصر متعامل آموزشی که امکان بهپویی عملکرد فردی و سازمانی را فراهم نموده و موجبات ارتقای سطح کیفیت عملکرد مغز افزارهای سازمان را فراهم می آورد. این واحد تاکنون برابر با 6500 نفر ساعت آموزشی فعالیت داشته است.
این واحد متولی فرهنگ سازی، ظرفیت سازی، توسعه قابلیت ها، شبکه سازی، کارآفرینی و تولید ایده در داخل و خارج از موسسه خیریه کهریزک است. تربیت پژوهشگر و فناور از میان مدیران و کارکنان آسایشگاه کهریزک نیز از دیگر وظایف واحد پژوهش و فناوری است.