همزمان با فرا رسیدن گرامیداشت روز سالمند و به همت واحد پژوهش مر کز علمی کاربردی کهریزک سمپوزیوم “طب سالمندی و طب سنتی“ در سالن اجتماعات نراقی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز علمی کاربردی کهریزک؛ همزمان با هفته گرامیداشت روز سالمند ، سمپوزیوم ” طب سالمندی و طب سنتی ” با حضور انجمن هلال احمر ایران، اتحادیه گیاهان دارویی ایران، اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران، فعالان حوزه پرستاری و مراقبتی در سالن اجتماعات نراقی دانشگاه برگزار گردید.
در این نشست تخصصی دکترحسن احمدی رئیس مرکز علمی کاربردی با مقدمه ای از چگونگی پیدایش مرکز علمی کاربردی کهریزک و نقش غیرقابل انکار آموزش در ارتقاء سطح کمی و کیفی سالمندان اشاراتی داشتند در خصوص ضرورت توانمند سازی اقشار جامعه و آشنایی با جدیدترین یافته های نوین طب سنتی و نقش آن در بهبود زندگی سالمندان اشاراتی داشتند.
دکتر نحوی نژاد مدیر آسایشگاه خیریه کهریزک نیز در بخشی از این سخنان گفت: سالمندی در واقع یک بیماری نیست، بلکه یک جریان طبیعی زیستی است، اما شیوع ابتلا به بیماریها در این دوران افزایش مییابد و ما نیز همگام با یافته های نوین علمی می کوشیم تا با شیوه های پرکاربرد طب سنتی به اصلاح الگوی زندگی سالمندان و کنترل عوارض مرتبط با سالمندی و درمان های آن اقدام نمایم.
دکترحسین خیراندیش پدر طب سنتی ایران نیز با حضور در مرکز علمی کاربردی کهریزک و شرکت در سمپوزیوم “طب سالمندی و طب سنتی” با بیان اینکه مطالعات نشان میدهند سبک زندگی در افزایش طول عمر نقشی به مراتب قویتر از ژنها بازی میکند و طب ایرانی نیز برای داشتن زندگی سالم در سالیان عمر از جمله سالمندی رعایت تدابیر شش اصل را ضروری میداند؛ اظهار کرد: با توجه به اینکه مزاج سالمندان عموماً سرد و خشک است، هوایی مشابه با بهار (گرمی و رطوبت) متناسب این مزاج است. این اصل میتواند شامل شهر، خانه و اتاق فرد سالمند باشد. از سوی دیگر چیدمان خانه و وسایل بهگونهای باشد که جریان هوا به خوبی جریان یابد و سالمندان در انزوا قرار نگیرند.
وی در پایان گفت: ارتباط داشتن با اطرافیان به ویژه فرزندان، نوهها و دوستان، داشتن تفریح و انجام اعمال ذهنی مانند مطالعه در نشاط سالمندان بسیار موثر است. همچنین مصرف موادی مانند گلاب، بهارنارنج، فالوده سیب، زعفران، بیدمشک، سیب و به میتواند به این امر کمک کند.
دکتر شکور امیدی رئیس انجمن دیابت کشور نیز با اهمیت برشمردن طب سنتی و نقش آن در بهبود دیابت افزود: 70 درصد افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند، از بیماری خود خبر ندارند و این موضوع نیاز به یک فرهنگ و الگوی اصلاح تغذیه و مصرف مواد غذایی است که با آموزش شیوه زندگی سالم در دوران سالمندی، تغذیه مناسب، ورزش منظم، کنترل وزن، کاهش استرس و خودداری از مصرف خودسرانه داروها و … بهبود وضعیت زندگی و ارتقای سلامت سالمندان امکان پذیر خواهد بود.